مقوله نگرش و روند شکل‌گیری آن‌، از جمله مباحث جالب روانشناسی اجتماعی است‌. نگرش‌ها نقش بسیار مهمی در زندگی‌، اندیشه‌ها و رفتارهای فردی و اجتماعی انسان دارند‌. روانشناسان معتقدند وقتی که نگرش فرد را تغییر می‌دهیم‌، می‌توانیم رفتار وی را نیز تغییر دهیم‌. پس هرچه بیشتر در مورد رفتارها آگاهی داشته باشیم تغییر نگرش افراد سهل‌تر خواهد بود‌. ‌انسان‌ موجودی‌ است‌ اجتماعی‌ که‌ در اجتماع‌ زندگی‌ می‌کند ، با اجتماع‌ حرکت‌ می‌کند و با اجتماع به‌ رشد و بالندگی‌ می‌رسد ، انسان‌ در فراگرد تکاملی‌ زندگی‌ خود همواره‌ در معرض‌ تغییر و دگرگونی‌ است‌ این‌ دگرگونی‌ اعم‌ از اینکه‌ برای‌ او محسوس‌ و ملموس‌ باشد یا نباشد با الگوهای‌ شناختی‌ خود او ممکن‌ است‌ انجام‌ گیرد. همه‌ فرایندهای‌ جامعه‌پذیری‌ که علم‌ و تربیت‌ بخش‌ عمده‌ای‌ از آن‌ است‌ دربرگیرنده‌ فرایندی‌ پیوسته‌ از شکل‌ و تغییر دادن‌ نگرش‌ است .

استفان کاوی (از سرشناس ترین چهره‌های علم موفقیت) احتمالاً با الهام از همین حرف انیشتین است که می‌گوید: اگر می‌خواهید در زندگی و روابط شخصی‌تان تغییرات جزیی به وجود آورید به گرایش‌ها و رفتارتان توجه کنید؛ اما اگر دلتان می‌خواهد قدم‌های کوانتومی بردارید و تغییرات اساسی در زندگی‌تان ایجاد کنید باید نگرش‌ها و برداشت‌هایتان را عوض کنید.

نگرش بلند رهبران بزرگ، زاییده تلاش ها و رویارویی های بزرگ است. انسان بزرگ، محصول زحمات طاقت فرساست؛ به همین خاطر است که وی دارای نگرشی متفاوت، دیدی نافذ، تحلیلی عمیق و افقی دور و روشن می گردد.به قول ماکسول، رهبران بزرگ، در هنگام گرفتاری ها، پدید می آیند و این رهبران، می توانند حتی پدر یک خانواده یا مدیر یک قسمت یا معلم یک کلاس یا کارمند یک سازمان باشند.بارها در شرح زندگانی انسان های فرهیخته خوانده ایم که گرفتاری ها و مشکلات، باعث رشد آنها شده است؛ زیرا به دنبال راه حل بوده اند. نگرش ما، حرکت دهنده یا متوقف کننده ما است. هر چه نگرش ها عمیق، سازنده و بالنده باشند، آینده نویدبخش تر است و هر چه نگرش ها، ضعیف، کاهنده و پس رو باشند، آینده، تاریک و ناامید کننده است.

نگرش درست و امیدوار، کوه ها را جابه جا می کند؛ همان طور که ارشمیدس ریاضی دان نامی می گفت: اگر اهرمی از ایمان و امید به من بدهید، من کره زمین را بدون نیاز به محاسبات ریاضی جابه جا خواهم کرد.

اگر نگرش ما مثبت باشد و از واپس گرایی به دور باشد، نه تنها آینده درخشان است، بلکه حال نیز لذت بخش است. اغلب کارهای هنری، معماری، آثار ماندگار، جاودانه های عرصه ادبی، شعر، نقاشی و حتی هنر هفتم، زاییده نگرش به نفس کار است.

نویسنده ای با نگرشی جهانی و جاودانی، اثری می آفریند و ده ها بار چاپ می شود. دانشجویی در کار تحصیل، خیلی قوی و محققانه ظاهر می شود و در ذهن همدوره ای ها باقی می ماند و عاملی برای موفقیت و پیشرفت های افراد بعدی می شود؛ چون همه چیز در نوع نگرش ما نهفته است. هیچ کار و فعالیتی در نظر ما، نباید حقیر باشد؛ حتی اگر کار کوچکی در منزل باشد.

محیط، یکی از عوامل مهم در شکل گیری و تأثیر بر نگرش های آدمی است و در شکل گیری رفتارهای انسانی، اثر مستقیمی دارد. تغییر محیط، بسیاری از انسان ها را دگرگون کرده است. محیط های بزرگ تر، محیط های علمی و محیط های سالم و بالنده، در رشد و تعالی آدمی نقش مهمی دارند

رمز برخورداری از نگرش خوب، داشتن شوق و تغییر است. در دنیای فعلی، تغییر، یک اصل جدایی ناپذیر از زندگی است.کسی که همگام با تغییرات، نگرش و زاویه های دید خود را عوض نکند، عقب می ماند.

پیتر دراکر نیز در آغاز هزاره سوم می نویسد: نمی توان تغییر را متوقف کرد؛ ولی می توان از آن پیشی گرفت . چگونه؟ با تغییر نگرش، امروزی شدن و فعال کردن فرصت های راکد و توانایی های ذخیره شده.

کیم ایل چوونگ، در کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست، «زندگی ما مملو از فرصت های طلایی است». یکی از این فرصت های مهم، فرصت تغییر و ارزیابی مجدد زندگی است. بسیاری از افراد که از زندگی فعلی راضی نیستند یا آن را سزاوار خویش نمی دانند، تأمل و ارزیابی خویش را فراموش کرده اند.

برای ایجاد نگرش موفقیت آمیز، از 10 راز صحبت می شود که عبارتند از:

1 - همیشه از خویش سؤالات مناسب بپرسید (خود ارزیابی)

2 - خواسته های خود را هوشمندانه مطرح کنید.

3 - به دنبال کارهایی باشید که شما را به سوی فعالیت های مثبت و بالنده بکشاند.

4 - شور و هیجان را در زندگی تان گسترش دهید.

5 - همیشه از انسان های دیگر بیاموزید. به قول پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله انسان ها، معدن های طلا و نقره اند.

6 - همیشه باور داشته باشید که غیر ممکن ها، ممکن خواهند شد.

7 - سعی کنید با افراد موفق معاشرت داشته باشید.

8 - مسئولیت پذیر باشید و انجام کارها را به عهده بگیرید.

9 - زیاد فکر کنید.

10 - معنویت را در زندگی تان جاری سازید؛ زیرا سرچشمه نگرش های مثبت، اتصال به معبود است؛ زیرا خداوند سرچشمه آرامش است.

منبع:

www.hauzah.net

www.parsnaz.ir

www.hamshahrionline.ir

اشتراک گذاری پست در شبکه های اجتماعی

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

دیدگاه‌ها   

0 #7 محمدعلی سعیدی 1398-03-08 12:40
بند 10 مقاله منشر شده برای ایجاد نگرش موفقیت آمیز، جامع همه بندها و نجات دهنده همه انسان هاست .
الا بدکر الله تطمئن القلوب .
نقل قول کردن
+1 #6 اکرم پیگرد 1398-02-09 11:42
با عرض سلام و احترام به حضور استاد محترم جناب آقای دکتر قاسمی شاد. استاد محترم از صمیم قلب خدمتتان تبریک عرض می کنم که حاصل تحقیقاتتان را به اشتراک میگذارید. بنده با توجه به این که در ستاد مرکزی وزارت بهداشت هستم، همواره به دنبال مطالعه آثاری معتبر در زمینه های مدیزیتی بخصوص مدیریت تغییر و تحول بوده ام. که بحق مطالعه مقالات جنابعالی دیدگاه تازه ای برای من ایجاد کرد که انشاالله بتوانم در عرصه کار از آن استفاده کنم. من با کمال افتخار مقالات جنابعالی را مطالعه خواهم کرد....با آرزوی طول عمر پربرکت
نقل قول کردن
0 #5 جایینو 1398-02-08 10:50
از سایت خوب تان ممنونم ! جالب بود !
نقل قول کردن
0 #4 ali 1397-07-18 11:11
با تشکرازسایت مدیریتی و مقاله خوب و کاربردی شما.
نقل قول کردن
0 #3 دکترعبداللە ساجدی 1397-04-20 10:49
سلام استاد بزرگوار،
اولا خسته نباشید میگم بە این تلاش و همت شما.
سایت، مقالات و ایدە شما در خدمت بە عزیزان و تلاشگران این حوزە برای بندە بسیار تحسین برانگیز بود. حتما این فضای فراهم شدە با مطالب ارزندە و مقالات پر محتوا مفید حال بندە و سایر دوستان مراجعە کنندە خواهدبود.
موفق و موید باشید.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


آمار بازدیدکننده گان

مترجم آنلاین

مترجم آنلاین

دیکشنری آنلاین

نظرسنجی

نظرسنجی شما در رابطه با وب سایت ؟

بازدیدکننده گرامی با تشکر از بازدید شما از سایت مدیریتی اینجانب، لطفا ضمن شرکت در نظرسنجی، نظرات خود را ذیل یکی از مطالب سایت مرقوم فرمائید. با سپاس فراوان دکتر حسن قاسمی شاد


با توجه تجربیات بیش از سی سال در بخش دولتی و خصوصی و نظر به درخواست هاي مکرر بازدیدکنندگان سایت، آماده ارائه خدمات مشاوره مدیریت در زمینه های مختلف منجمله

1-مدیریت منابع انسانی

2- مشاوره رهبری و مدیریت استراتژیک

3 - تهیه طرح های تجاری

4 - مدیریت ژاپن

 

لطفا درخواست خود را به صورت دقیق و شفاف به ایمیل اینجانب hghasemishad@gmail.com ارسال نمایید.

تلفن تماس ضرورری 09124193508

نظرات و پیشنهادات :‌

بازدید کننده گرامی، ضمن تشکر و قدردانی از انتخاب سایت مدیریتی اینجانب و آرزوی بهترینها برای جنابعالی ،لطفا نظرات و پیشنهادات خود را ذیل یکی از مطالب و مقالات سایت که در 6 حوزه مدیریت دسته بندی موضوعی شده است مرقوم فرمائید. با تشکر و سپاس از شما  بازدیدکننده عزیز.                      

دکتر حسن قاسمی شاد

Go to top